logo solar collection

Financieel voordelig

Bedrijven |Zakelijk

Particulier

Over Ons

Zonnepanelen

Bedrijven |Zakelijk

Particulier

Over Ons

Zonnepanelen
voor Particulieren

Zonnepanelen?

Zonnepanelen voor Particulieren zijn een uitstekende en haalbare oplossing voor het verduurzamen van uw woning. Dankzij de maatschappelijke druk op het verduurzamingsvraagstuk en de daarbij behorende stimulerende overheidsmaatregelen is zonne-energie een uitstekende manier om enerzijds geld te besparen en anderzijds een positieve bijdrage te leveren aan de Co2 voetprint.

Zonnepanelen zijn panelen die zonlicht omzetten in energie. Dit gebeurt door gebruik te maken van een deel van de fotonen die wordt opgevangen in de zonnecellen. Deze zonnecellen zijn over het algemeen gemaakt van dubbel-laags silicium. Onder invloed van licht wordt er elektrische spanning tussen deze lagen opgewekt wat dan als gelijkstroom wordt omgevormd naar de bruikbare spanning die u in het huis gebruikt

 

 

Hoe moeilijk is het?

Zonnepanelen voor Particulieren zijn geen grote verbouwing van uw woning. De standaard materialen die nodig zijn voor een woning op zonne-energie zijn zonnepanelen een montagesysteem voor op het dak, diverse soorten bekabeling, een omvormer en een koppeling aan het lichtnet via een meter

De oude meters zijn niet geschikt om achteruit te draaien. Iets wat natuurlijk belangrijk is voor het terug leveren aan het elektriciteitsnet. U wordt daarom, na de opdrachtbevestiging, door Solar Collection aangemeld via een registratiesysteem. Uw gegevens worden vervolgens doorgegeven aan uw netwerkbeheerder die u vervolgens een bevestiging stuurt en u een aanbieding doet om de oude meter te laten vervangen door een slimme meter. Dit is overigens kosteloos. De nieuwe meters zijn standaard voorzien van teruglever mogelijkheid.

Welk voordeel levert dit op?

Als de zonnepanelen voor Particulieren eenmaal geinstalleerd begint uw voordeel al gelijk. Op basis van de gegevens van de nieuwe meter zal uw energiemaatschappij maandelijks salderen. Een moeilijk woord voor verrekenen wat u aan stroom verbruikt en levert. Natuurlijk levert Solar Collection u ook de mogelijkheid om het zelf in de gaten te houden. Dit doen wij door het bieden van datalogging waardoor u op verschillende apparaten kunt monitoren wat uw systeem heeft opgewekt. Een geruststellling is dat Solar Collection op afstand uw installatie monitort om zodoende mogelijke storing tijdig en (waar mogelijk) op afstand te verhelpen. Een zorg minder voor u.

Alvorens dit allemaal te doen brengen wij allereerst uw wensen in kaart. Samen kijken we naar de beste en meest optimale oplossing voor u specifieke en unieke situatie. Geen enkele klant is hetzelfde. Op basis van uw wensen, de ligging van uw huis en de oppervlakte van uw dak bieden wij u het beste aanbod. Dit allemaal in de juiste prijs-kwaliteit verhouding waarbij de levensduur wordt meegenomen en derhalve het rendement wordt geoptimaliseerd.

 

Rendement en subsidies

Een belangrijk voordeel is dat u de waarde van uw huis direct positief beïnvloed. Uw woning wordt meer waard door de investering die u doet. 

Hoewel het rendement goed is zijn er wel een aantal factoren die moeten worden meegewogen. De kwaliteit van de zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. De meeste panelen gaan langer mee en hebben een hoger opbrengstwaarde. Gemiddeld is het rendement ergens tussen de 4 en 6%. En dat is nog altijd een heel stuk hogere rente dan op de spaarrekening van uw bank. En in dit gemiddelde zijn ook al de vervangingskosten op termijn meegenomen zoals de omvormer (gemiddeld elke 10 tot 15  jaar) en de jaarlijkse afname van de opbrengst van de panelen. 

Onderstaand vind u meer informatie over de (mogelijke) financiële voordelen die beschikbaar zijn. Let wel, er zijn vaak ook regionale subsidies beschikbaar. 

1. Bespaar geld op uw energie-rekening

U wordt energie leverancier. Door middel van eigen opwekking levert u terug wat u niet gebruikt aan het stroomnet. Komt u tekort dan levert het stroomnet weer aan U.  

2. Verhoog de waarde van uw huis

Het plaatsen van zonnepanelen verhoogt de waarde van uw woning. Doordat u huis duurzamer wordt stijgt de waarde van uw woning in de markt.

3. Bescherm het milieu

Het spreekt voor zich dat energieopwekking via zonnepanelen een lagere milieubelasting is. U draagt dus actief bij aan een verlaging van uw Co2 voetprint. 

4. Profiteer van financiële voordeel

De aanschaf van zonnepanelen is aantrekkelijker door het gebruik van (lokale)  subsidies en financieringen. Daarmee pakt u al gelijk een voordeel. 

5. Word onafhankelijk

U wordt onafhankelijker van uw energiemaatschappij door zelf energie op te wekken. Slaat u deze ook op dan bent u volledig vrij!

Onze leveranciers

solar collection leveranciers
logo solar collection
Neem contact op voor informatie of voor een vrijblijvende offerte op maat

Solar Collection | Linnaeusstraat 120 | 1504CJ  Zaandam
KvK 74383469 I info (at) solarcollection.nl | T 06-29401406